Prosjekt- og utviklingsmidler til IKA Østfold
I dag har Riksarkivaren fordelt prosjekt- og utviklingsmidler til arkiv. IKA Østfold fikk penger til begge de to prosjektene det ble søkt for.
I dag har Riksarkivaren fordelt prosjekt- og utviklingsmidler til arkiv. IKA Østfold fikk penger til begge de to prosjektene det ble søkt for.
Har du lyst til å lete i gammelt arkivmateriale? Leter du etter slekt i Østfold, eller historie fra hjemstedet ditt? Er det vanskelig å komme seg til oss en hverdag?
Har du sett nettutstillingen "Året på Gabrielhytta"? Nå kan du se de originale dokumentene her hos oss på IKA.
Historier kan dukke opp på uventede plasser i et arkiv. I 2014 fant arkivar Antonia Reime Aabø skjebnen til en familie som bodde i Varteig for 116 år siden, kort og brutalt oppsummert på en bunke regnskapsbilag i kjelleren på Sarpsborg rådhus. Senere har både Antonia og arkivmaterialet fra Varteig forflyttet seg hit til IKA, til henholdsvis nyopprettet stilling, og oppbevaring for evigheten. Nå har hun laget en nettutstilling om den dramatiske fortellingen og om hva som skjedde etter at den dukket opp.
Utstillingen finner du her: Velkommen til "Året på Gabrielhytta".
Denne uken arrangerte vi vår «Arkivkveld» på Glenghuset for andre gang, og i år fikk publikum fikk vite mer om sosiale forhold i Norge før velferdsstaten. Trond Svandal fortalte om hvordan man tidligere forholdt seg til fattige, kriminelle, ugifte mødre og andre som ikke passet inn i samfunnsnormen. Historien bak vår nye nettutstilling "Året på Gabrielhytta" ble også presentert, og publikum fikk se 112 år gamle dokumenter fra samlingene våre på nært hold.
Det er veldig hyggelig å treffe publikum og vise fram materiale fra våre rikholdige arkiv, og vi gleder oss allerede til neste formidlingsarrangement.
Vi ønsker å styrke IKA Østfold med en arkivar / IKT-rådgiver med gode kunnskaper innen arkivfag og IKT, til vårt lille, men trivelige arbeidsmiljø. Vil du jobbe hos oss?
Søknadsfrist 1.desember 2017.
Les mer HER
I arkivet etter Sarpsborg formannskap ligger dette takkekortet fra 1917. Da feiret Fredrikstad sitt 350-årsjubileum, og Sarpsborg hadde vist oppmerksomhet til nabobyen.
På dagen hundre år etter er det på nytt bursdagsfeiring, og vi hilser til byen på 450-årsdagen!
Vår nye medarbeider, Trond Svandal, er nå på plass.
Fikk du med deg denne saken i sommer? Avdelingsdirektør i Arkivverket, Espen Sjøvoll, ble intervjuet av Dagbladet både om den aktuelle Sandberg-saken, og om riksrevisjonens avdekking av omfattende mangler i journalføring og offentlighet i flere departementer tidligere i vår.
Les mer HER
Vår kjære kollega Kjell Ivar Antonsen blir pensjonist.
IKA Østfold søker etter to dyktige arkivarer til faste stillinger på henholdsvis 80% og 100%. Vi er er lite, men trivelig arbeidsmiljø. Er du vår nye kollega?
Søknadsfrist 20.juli.2017. Mer informasjon finner du HER
Sommeren har kommet, og IKAs ansatte skal snart ha ferie. I uke 29 overlapper ferieukene våre, og IKA holder derfor stengt 17. - 21. juli.
Vi ønsker alle en god sommer, og på gjensyn etter ferien!
Nummer 1/2017 er nå på plass, både i papirutgave og som nedlastbar pdf-fil.
Endelig er arkiver fra den siste eierkommunen vår på plass i depotet.
Protokollen etter 17. maikomitèen i Mysen sitt arbeid fra 1936 til 1968 gir oss innblikk i en feiring i tradisjonelle former som forandrer seg lite fra år til år. Stort sett dreier møtereferatene seg om fordeling av arbeidoppgaver, oppstilling av rekkefølgen i folketoget, og liknende. Men det er også noen utklipp klistret inn i protokollen: Førsteklassingene Anne Gerd Samuelsen, Gry Gundersen og Ann-Helen Eriksen gikk i 17. maitog for første gang i 1965, iført tidsriktige, lårkorte bunader. Og på arrangementet ved Sviu skole var det hyppige matpauser på programmet. Kaffe og melk ble servert, men kopp og mat måtte medbringes. Bunadmote og prosedyrer rundt bevertning har endret seg, men ellers er nok 17. mai stort sett som den alltid har vært, både i Eidsberg og resten av landet . Ha en fin feiring, alle sammen!
Rapportene i de eldre vaktprotokollene til Halden brannstasjon beskriver stort sett daglig testing av brannmeldere, branntilløp, syketransporter og hjelpeoppdrag. Men den 8. mai 1945 gir vakthavende en detaljert beskrivelse av frigjøringsdagen i Halden by:
IKA Østfold lanserer ny hjemmeside.
KS har fått utarbeidet en veileder og rapport som gir et tydeligere bilde av hvordan dokumentasjon i barnevernet skal håndteres. Dette for å sikre en best mulig forsvarlig og effektiv håndtering av dokumentasjonen.
Denne stillingen er nå besatt.
EUs forordning for personvern blir norsk lov i 2018. Det betyr at vi får nye regler for personvern i Norge. Det nye regelverket gir virksomheter nye plikter. Hva bør din virksomhet gjøre nå?