Ved nærmere undersøkelse viser det seg at Anthon Kristiansen på Gabrielhytta utenom regnskapsbilagene kun er nevnt med fire linjer i en protokoll for året 1901. Da gjelder det godtgjørelse til huseier for husleie. Det man i arkivdanningen regner som dokumentasjon av en saksgang, og fordeler der etter, inn under ulike serier i et arkiv, er her notert på ett og samme sted - på selve regnskapsbilaget. 

Navnet til Anthon dukker også opp på et bilag fra en dødsboauksjon noen år tidligere. Der hadde Jensine vært og handlet en trøye og en bibel, og hun ble oppført i lista over kjøpere som "Anthon Kristiansen Gabrielhyten ved Kone"

Utover dette eksisterer sporene av familien og deres skjebne i Varteig kun på de 35 små lappene i regnskapsarkivets bilagsbunke for 1901.

 

Dette arkivet er nå avlevert fra Sarpsborg kommune til arkivdepotet ved IKA Østfold hvor det skal det tas vare på for framtiden. Våre 16 andre eierkommuner har også historiske arkiv her hos oss. Vi har lesesal som er åpen for publikum, og arkivarer og historikere som gjerne finner frem arkivmateriale på forespørsel.